Je natuurlijke EHBO voor de zomer
19/05/2019

Je natuurlijke EHBO voor de zomer

De natuur heeft meer te bieden dan je denkt! Essentiële of Etherische Oliën bieden je het krachtigste van planten en zijn ideaal om je eigen EHBO tasje samen te stellen: 100% natuurlijk en effectief! Ook bestaan er heel wat producten op basis van Essentiële Oliën, die voor jou extra makkelijk zijn in gebruik.

Arnica tegen blauwe plekken:

Arnica Montana is een plantenextract en is ontstekingswerend en pijnstillend. Ze helpt zwelling verminderen na bijvoorbeeld een val of een stoot, en voorkomt het verschijnen van blauwe plekken.
Dit effect kan nog versterkt worden door de Essentiële Olie van Helichrysum, die de bloedsomloop bevordert en zo blauwe plekken behandelt. Je zal verstelt staan van het resultaat!

Om het je makkelijk te maken, hebben we deze 2 wondermiddeltjes van de natuur samengevoegd in 1 Gel: de Phytosun Gel Arnica bevat naast de extracten van Arnica ook extracten van Calendula, die de huid verzorgt en regenereert. Hiernaast is hij verrijkt met Essentiële Olie van Helichrysum en Lavendel officinalis. Ideaal dus om deze gel in huis te hebben of om mee te nemen op avontuurlijke vakanties.

Lavendel officinalis tegen zonnebrand:

Aftersun producten bevatten vaak parfums of zijn aangelengd met water. Maar wist je dat een verbrande huid ook perfect verzorgd kan worden met Essentiële Olie van Lavendel officinalis? Deze krachtige en veelzijdige olie kalmeert en verzacht de huid. Breng aan op de huid in combinatie met een beetje Argan olie: deze rijke plantaardige olie werkt voedend en verzachtend en zorgt voor de preventie van huidveroudering, ideaal dus wanneer je je hebt laten verrassen door de zon.

Eucalyptus citroen tegen muggen en insectenbeten:

Ook om muggen te weren en eventuele insectenbeten te verzachten bestaan alternatieven die moeder natuur ons geschonken heeft!

Een heel krachtig natuurlijk alternatief voor DEET is  citriodiol, van nature aanwezig in de Essentiële Olie van Eucalyptus citroen. Citriodiol is een natuurlijk erkend biocide met bewezen werkzaamheid. De Phytosun Roll’on Anti-Insecten bevat naast 40% citriodiol, ook Essentiële Oliën van Citronella, Lavandula hybrida en Geranium voor een aangename geur en een optimale bescherming tot 8u lang.

Heeft een stiekeme mug je toch gebeten tijdens een gezellig diner in de buitenlucht? Ook dan kan je rekenen op snelle verlichting dankzij tal van Essentiële Oliën. De gekendste voor het verzachten van jeuk en beten is Spijklavendel. Je kan deze olie ofwel mengen in een plantaardige olie, of je kan ook gewoon de Phytosun Gel Insectenbeten uitproberen. De combinatie van Essentiële Olie van Lavendel, Tijm en Pepermunt zorgen voor onmiddellijke verzachting en verfrissing.

Ravintsara bij koortsblaasjes

Nog maar net vertrokken op vakantie, of een koortsblaasje ontsiert je lip. Een klassieker bij vermoeidheid of na contact met de zon… Aromatherapie kan helpen bij het verzachten van de symptomen en kan zelfs de groei van het koortsblaasje beperken. Stip met je pink een druppeltje Essentiële Olie van Ravintsara of Niaouli rechtstreeks op het koortsblaasje, wedden dat je onder de indruk zal zijn?

Wees voorzichtig met het gebruik van Essentiële Oliën bij jonge kinderen en zwangere vrouwen. Vraag raad aan je apotheker voor gebruik!