Arganolie, het Marokkaanse goud!
12/09/2019

Arganolie, het Marokkaanse goud!

ARGANOLIE, HET MAROKKAANSE GOUD

Arganolie is een plantaardige olie die gewonnen wordt uit de noten van de zeldzame Argania spinosa, ook wel ‘de boom der schoonheid’ genoemd. Deze plantaardige olie heeft een voedende en verzachtende werking. Arganolie is ideaal voor een droge huid.

Zoals zijn bijnaam het al zegt, groeit de arganolie enkel in het zuiden van Marokko. Door het steeds schaarser wordend aanbod van arganbomen is deze olie zeer zeldzaam. Zijn zeldzame status slaat ook op het tijdrovende proces om de olie te winnen: het duurt namelijk zo’n 20 uur om 1 liter olie te verkrijgen, een behoorlijk kostbaar proces dus! Naast het proces is de samenstelling van de olie evenzeer bijzonder. Arganolie is een rijke mix die onder andere bestaat uit vetzuren, anti-oxidanten en vitamine E. Deze samenstelling heeft de eigenschap relatief diep door te dringen.

Iedere dag worden we blootgesteld aan slechte invloeden die schadelijk kunnen zijn voor onze huid. Denk maar aan de zon, vuile lucht of stress. Om deze slechte invloeden tegen te gaan, biedt arganolie de ideale oplossing.

ARGANOLIE VOOR JE HUID

Zoals eerder vermeld bevat Arganolie vitamine E, een krachtig anti-oxidant dat huidveroudering tegengaat. Deze anti-oxidanten gaan de strijd aan tegen vrije radicalen – een belangrijke factor in huidveroudering en het ontstaan van rimpels. De olie biedt dus een herstellende werking waardoor we dit ook wel de natuurlijke anti-aging noemen. Wat arganolie nog zo bijzonder maakt is het feit dat het tot diep in de huid kan doordringen zonder de poriën in de huid te verstoppen. Het resultaat is dus een soepele, verzorgde huid met minder rimpels. Daarnaast is arganolie geschikt voor het verzorgen van nagelriemen, breekbare nagels, handen, lippen en lichte brandwonden.

TIP VAN ONZE AROMATHERAPEUTE: Meng 14 druppels Lavendel officinalis, 10 druppels Geranium en 7 druppels Ylang-ylang in 50 ml Arganolie. Gebruik deze samenstelling ’s morgens en ‘s avonds, na het reinigen van de huid (op het gezicht of droge plekken op de huid). Dit zorgt voor een voedende, ontspannende verzorging. Laat de hoeveelheid oliën je ook zeker niet afschrikken, deze samenstelling gaat namelijk lang mee!

Arganolie gebruik je best puur of in combinatie met andere Plantaardige Oliën. Arganolie kan ook gebruikt worden om de Essentiële Oliën van Phytosun te verdunnen.

O ja, arganolie is ook geschikt voor zwangere vrouwen en baby’s! Al informeer je je best eerst bij je apotheker.