Phytosun Arôms, uit passie, uit overtuiging

Reeds meer dan 30 jaar ontwikkelt PHYTOSUN Arôms Essentiële Oliën en Plantaardige Oliën van topkwaliteit! Dit in nauwe samenwerking met aromatherapeuten, artsen en apothekers.

Elke dag opnieuw vergroot Phytosun Arôms zijn expertise en kennis door het aandachtig bestuderen van de plantenwereld, het nauw opvolgen van de werking van de natuur en wetenschappelijk onderzoek rond aromatherapie. 
Phytosun Arôms selecteert enkel de meest kwalitatieve planten om er een puur en actief bestanddeel uit te winnen.

Vandaag bestaat het Phytosun Arôms gamma uit 3 segmenten:

  • Verstuivers, trendy en kwalitatief, om in alle veiligheid te genieten van de fijne geuren en heilzame eigenschappen van Essentiële Oliën;
  • Een selectie van de beste Essentiële Oliën (of Etherische Oliën) in pure vorm, voor wie graag eigen producten samenstelt of ervoor kiest een bepaalde olie te gebruiken voor een specifieke kwaal;
  • Mixen voor verstuiving: unieke mixen van Essentiële Oliën om veilig te gebruiken in onze verstuivers. Zij geven de kamer een heerlijk parfum en laten je genieten van alle voordelen van Essentiële Oliën, zoals het bevorderen van de ademhaling, een betere slaap, de ruimte zuiveren, enzovoort.

In enkele jaren tijd is Phytosun Arôms een referentiemerk geworden voor natuurlijke verzorging bij de apotheek, en het ideale merk voor wie wil starten met aromatherapie.

Kwaliteitslabel

De E.O.B.B.G. garantie van Phytosun Arôms verzekert je van hoogwaardige en kwalitatieve Essentiële Oliën. Op de etiketten staan de eigenschappen nauwkeurig en precies vermeld, zodat je zonder problemen de juiste Essentiële Olie kunt kiezen.

Dit label is een kwaliteitsgarantie dat staat voor Essentiële Olie Botanisch en Biochemisch Gekenmerkt. Welke garantie biedt dit?

  • de exacte botanische soort van de plant waaruit de E.O. wordt geëxtraheerd wordt in het Nederlands én het Latijn vermeld. Volksnamen zijn namelijk vaak te onnauwkeurig, daarom wordt de Latijnse naam van de E.O. vermeld om ons niet te vergissen tussen de verschillende soorten. Zo bestaan er verschillende lavendelsoorten, nl. Lavendel officinalis en Lavendel abrialis.
  • het producerend orgaan van de plant wordt duidelijk vermeld. Sommige planten leveren namelijk meerdere Essentiële Oliën. Bv. Citrusboom: één uit zijn bladeren, één uit zijn bloemen, één uit de schil van de vruchten.
  • de biochemische specificiteit of het chemotype wordt gecontroleerd en vermeld. Dit is het specifieke biochemische karakter van de plant. Immers, eenzelfde plant geeft verschillende Essentiële Oliën met verschillende eigenschappen afhankelijk van de groeiplaats, het oogstmoment en de klimatologische omstandigheden. Zo bestaan er bij Phytosun 2 chemotypes van Tijm: Tijm ct thymol en Tijm ct linalol elk met hun specifieke eigenschappen.
  • de olie is niet versneden, niet gerectificeerd, niet gedeterpeneerd. De E.O. wordt dus niet vermengd met een andere (vaak goedkopere) soort, wordt niet gereconstrueerd naar basisformule om bv. de geur altijd identiek te houden en wordt niet ontdaan van terpenen.
  • de enige extractiemethoden zijn stoomdistillatie en koude persing, want dit zijn de enige veilige! Koude persing wordt gebruikt voor alle citrusvruchten daar hun schil heel rijk is aan Essentiële Oliën. Stoomdistillatie is de extractiemethode voor al de andere Essentiële Oliën. Hoed je voor extractie door middel van chemische solventen, want deze methode levert een slechte kwaliteit die schadelijk is voor mens en milieu.
  • controle door gaschromatografie en massaspectrometrie. Door de combinatie van deze 2 controlemethoden krijg je een degelijk beeld van de samenstelling, de extractie, de zuiverheid, het karakter van de E.O. Voor iedere partij E.O. voert Phytosun deze controle uit.