MENU

Onmisbaar in ons dagelijkse leven...

Essentiële Oliën bevatten heel veel verschillende inhoudstoffen met buitengewone eigenschappen. Ze bevatten geen proteïnes, lipiden, suikers, mineralen, vitamines. Puur, natuurlijk, eenvoudig … Essentiële Oliën schenken het beste wat de planten aan aromatherapeutische waarden te bieden hebben.

De Essentiële Oliën van Phytosun zijn Botanisch en Biochemisch Gekenmerkt (E.O.B.B.G.), 100% natuurlijk, niet vervalst, niet verder gezuiverd, niet ontdaan van terpenen en niet verdund.

Essentiële Oliën zijn de vloeibare en vluchtige bestanddelen van bepaalde plantencellen. Ze hebben een specifieke moleculaire structuur, waardoor ze ieder een eigen aroma en unieke eigenschappen bezitten.
Ze bevatten medicinaal waardevolle bestanddelen, die volgens hun biochemische familie geordend worden (fenolen, monoterpenolen, oxiden, aldehyden, esters, ketonen, monoterpenen, sesquiterpenen), waardoor ze problemen op een efficiënte en natuurlijke manier verhelpen.
E.O.’s kunnen op verschillende manieren verkregen worden. De enige goede extractiemethode is een lange en langzame stoomdistillatie of een koude persing van de schil in het geval van citrusvruchten.
Als de kwaliteit van de plant en distillatie perfect is, bekomt men een zuivere E.O. die geschikt is voor aromatherapie.