MENU
JOJOBA productnummer: 3378270 « Terug naar productoverzicht

Plantaardige Oliën

JOJOBA

De Phytosun Plantaardige Jojoba-olie vermindert aanzienlijk de imperfecties bij een vette huid*. De vette huid en haren worden gehydrateerd en gevoed en zijn zo beschermd tegen aanvallen van buitenaf (kou, wind, zon). Jojoba-Olie maakt de huid zachter en mooier en de haren soepeler en glanzender.

 

EIGENSCHAPPEN & AANWIJZINGEN

 

Het in evenwicht brengen van de talgafscheiding, aangewezen voor :

  • Droge huid
  • Vette huid
  • Kloven, scheurtjes
  • Overvloedige talgafscheiding hoofdhuid
  • Puistjes

 

Voedend en beschermend, aangewezen voor :

  • Hydrateren van alle huidtypes : gelaat en lichaam
  • Droge en schrale huid voorkomen in de winter
  • Dof en droog haar
  • Vet haar
  • Roosschilfers
  • puur of in combinatie met andere Plantaardige Oliën.
  • om de Essentiële Oliën van Phytosun in te verdunnen.

 

BEWARING
In een goed afgesloten flesje bewaren buiten invloed van licht en warmte. De Plantaardige Jojobaolie kan stollen onder de 15°C.

 

Ook geschikt voor zwangere vrouwen en baby’s.

Voeg aan jouw flesje Jojoba-olie enkele druppels Essentiële oliën toe voor een specifieke verzorging. Dit flesje kan je gedurende 12 maanden bewaren voor gebruik. Hieronder kan je enkele van onze samenstellingen terugvinden:

  • Gelaatsverzorging voor de vette huid
    Meng 5 druppels Lavendel Officinalis, 10 druppels Rozemarijn en 15 drupels Bittere Sinaas in 50 ml Jojoba-olie. Breng dit mengsel ’s avonds, voor het slapengaan, aan op het gezicht.
     
  • Lichaamsverzorging
    Meng 30 druppels Lavendel Officinalis, 20 druppels Rozemarijn, 40 druppl Geranium en 40 druppels Ylang-Ylang in 50 ml Jojoba-olie.
     
  • Haarmasker
    Meng 50 druppels geurende Geranium en 20 druppels Ylang-Ylang in 20 ml Jojoba- olie. Breng het mengsel aan op het haar, laat het gedurende 30 minuten inwerken en spoel vervolgens uit met een zachte shampoo.

Simmondsia Chinensis Seed Oil (biologische landbouw)

Producerend orgaan: zaden

Oorsprong: Peru, Israël, Argentinië

 

SAMENSTELLING

  • Enkelvoudige, onverzadigde vetzuren: gadoleïnezuur (61-75,5%)
  • Docosenol (39,5-61%), Eicosenol (34-56%)
  • Sitosterol, Tocoferol

 

PLANTKUNDE

De Jojobastruik vindt haar herkomst in Mexico en kan tot wel 5 m hoog worden. Ze draagt ovale, harige bladeren en heeft zeer lange wortels die tot 30 m kunnen groeien. Hierdoor is de struik goed bestand tegen droogte. Ze wordt geteeld in Israël, Australië en Zuid-Amerika. Jojoba-olie is afkomstig van de koude persing van de zaden.